اولین پیوند قلب کاملا رباتیک جهان در عربستان سعودی انجام شد
اولین پیوند رباتیک قلب در جهان با موفقیت توسط یک جراح سعودی در بیمارستان و مرکز پژوهش تخصصی ملک فیصل انجام گرفت.
به گزارش ایسنا و به نقل از العربیه نیوز، دکتر فراس خلیل، جراح قلب اهل عربستان سعودی، این جراحی پیشگامانه را روی یک نوجوان ۱۶ ساله که از مرحله چهارم نارسایی قلبی رنج میبرد، به مدت دو ساعت و نیم انجام داد. این عمل که در بیمارستان و مرکز پژوهش تخصصی ملک فیصل (KFSHRC) انجام شد، اولین پیوند قلب رباتیک جهان محسوب میشود.
پیوند رباتیک قلب که برای کمک به پمپاژ خون در سراسر بدن طراحی شده است، بدون نیاز به ایجاد برش در قفسه سینه انجام میشود. بیمارستان ملک فیصل به عنوان یکی از مراکز آموزشی پیشرفته در زمینه جراحیهای پیوند اعضای رباتیک، در بیانیهای اعلام کرد که این جراحی حاصل هفتهها برنامهریزی دقیق و شبیهسازی مجازی بوده که طی سه روز، هفت بار انجام شد.
در ادامه بیانیه آمده است: “جراحی قلب رباتیک نشاندهنده تغییری بزرگ در روشهای پیوند قلب است که با رویکردی کمتر تهاجمی، بهطور قابل توجهی زمان بهبودی بیمار و خطرات احتمالی مرتبط با جراحیهای قلب باز را کاهش میدهد.
این بیمارستان پیشتر نیز در سال گذشته، اولین پیوند کاملا رباتیک کبد جهان را با موفقیت روی یک مرد ۶۶ ساله سعودی مبتلا به سیروز کبدی غیر الکلی و سرطان کبد انجام داده بود. از آن زمان، چهار پیوند دیگر نیز با موفقیت در این بیمارستان انجام شده است که همگی بر روی اتباع سعودی صورت گرفته و آنها اولین بیماران در صف طولانی برای بهرهمندی از پیوند کبد رباتیک بودهاند.
دکتر دیتر برورینگ، مدیر اجرایی مرکز پیوند اعضای بیمارستان ملک فیصل، اعلام کرد که این بیمارستان در طول چهار دهه گذشته تلاش کرده تا عربستان سعودی را به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه پیوند اعضا در سطح جهانی تبدیل کند.او همچنین افزود: “جراحیهای رباتیک راهگشای عصری جدید در نوآوریهای پزشکی هستند که در آن دقت و کمترین میزان تهاجم، استانداردهای جدیدی را در پیوند اعضا تعریف میکند.”
دیدگاهتان را بنویسید